DEMİRCİHALİL.COM FORUM
Eylül 08, 2024, 03:36:22 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Demircihalil Köyü web sitesi yenilendi: ana sayfa
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Birhan Keskin'in Kırklareli’si  (Okunma Sayısı 7425 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Keskin
Administrator
Newbie
*****
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 20


Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Temmuz 23, 2010, 09:24:48 ÖÖ »

SkyLife - Haziran 2010

Birhan Keskin'in Kırklareli’si

Altın Portakal şiir ödüllü şair Birhan Keskin’e, “Bana dünyanın şefkatli ve ılık taraflarını hatırlatır” dediği memleketi Kırklareli’ni sorduk.
Birhan Keskin'in Kırklareli’si

Birhan Keskin'in Kırklareli’si

Birhan Keskin'in Kırklareli’si

Zihninizdeki Kırklareli fotoğrafında neler var?
Ayçiçeği tarlaları, yerel söyleyişimizle ‘gündöndü’ tarlaları. Sonra köyümdeki ‘kuzgun kaya’. Köye gittiğimde o kayanın üstüne oturup oranın rüzgârıyla dalgalanmak, oradan aşağılara, zar zor hatırladığım bir çocukluğa bakmak. Çocuk aklımdaki o devasa ormanlar, şimdi nereye gizlendiler bilmiyorum! Merkezdeki o kapalı çarşı. Dünyanın en küçük kapalı çarşısı! Adımınızı atarsınız bitiverir, öylesine küçük. Ve tabii Kırklareli’nin ışıklı, huzur veren geniş gönüllü insanları. En acı türküsünü bile neşeli bir ritim ile tutuşturan o güzel insanlar.

Yörenin doğasında ilham veren bir taraf var mı?
Kırklareli’nin ve Trakya’nın ‘açık’ havası, uzayan gündöndü tarlaları, akşamları üstüne bastığınız toprakların düzlüğü ile birleştiğinde gökyüzünün gerçek bir kubbeye dönüşmesi bana dünyanın şefkatli ve ılık taraflarını hatırlatır ve müthiş bir şiirin içindeymişim gibi hissederim.

Çocukluğunuz ve Kırklareli. Neler hatırlıyorsunuz?
Üzüm bağları, bodur üzüm kütüklerinden sarkan o koyu ve isli üzüm salkımları, uzayan –sanki evden çok uzak kalan tarlalar. Hasat vakti işler görülürken bir ağacın altındaki serin çocukluk uykuları. Bir de düvene binip at düveni döndürdükçe ve ben döndükçe altımda fışırdayan olgun ekinlerin sesiyle edindiğim o çocuk sermestliği.

Kırklareli’ne gidecek olanlara neler önerirsiniz?
Kırklareli’nin merkezi çok küçük. Ama yine de birkaç mahallesinin arasına dalmak güzel gelebilir. Kırklar ve Yayla mahalleleri mesela. Çevre ilçelere, ama özellikle de İğneada tarafına doğru yol almalarını öneririm.


http://www.thy.com/tr-TR/skylife/article.aspx?mkl=1991
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.151 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu